Adevărata avere este recunoştinţa

Universul este o imensă oglindă, ceea ce exprimăm înspre el ni se întoarce înapoi. Dacă este iubire şi recunoştinţă, vom primi înapoi aceleaşi lucruri. Dacă este dezamăgire şi deznădejde, vom primi înapoi exact aceste lucruri. Este incredibil cât de uşor putem să ne schimbăm destinul şi starea de spirit prin simplu fapt de a alege să credem. Bogat nu este acela care are mai mult, ci acela care ştie să se mulţumească cu ce are.

Imagine similară

Recunoştinţa este una dintre forţele speciale din viaţă care creşte pe măsură ce o dăruieşti. Recunoştinţa este o energie a tărâmului spiritual asemănătoare cu flacăra unei lumânări.

Ne exprimăm recunoştinţa prin cuvinte, dar şi prin fapte

Ne arătăm recunoştinţa – aprindem alte lumânări – în două moduri: prin fapte şi prin cuvinte. Cuvintele pline de bunătate şi de încurajare, de mulţumire şi apreciere ating inimile altora aprinzându-le flacăra, iluminându-le viaţa. Actele de caritate şi faptele de dragoste şi bunătate, prin focul intenţiei lor, aprind de asemenea lumânările altora.
Trebuie să ne exprimăm recunoştinţa atât prin cuvinte, dar şi prin fapte. Acest lucru îl putem face şi faţă de Dumnezeu: respectându-i legile, studiind cuvintele Sale, exersând bunătatea şi generozitatea faţă de alţii, prin rugăciune sau meditaţie pentru toate binecuvântările pe care le revarsă asupra noastră sau pur şi simplu încercând să fim mai buni.

Imagine similară

„Recunoştinţa schimbă felul în care percepem viaţa şi pe noi înşine. Situaţii dificile care odată ni se păreau intolerabile, acum se transformă. În momentul în care simţim recunoştinţă, situaţiile se luminează, şi apoi putem vedea oportunităţile pentru a face schimbări. Când recunoştinţa devine un mod de viaţă, succesul, pacea, fericirea şi sănătatea sunt la ordinea zilei. Cu cât o simţi mai mult, cu atât mai multe motive găseşti ca să o simţi. Recunoştinţa este o forţă miraculoasă, precum un magnet magic, care generează şi atrage mult mai mult decât ai primit deja. Este ca o energie vie, ea îţi luminează calea pentru ca tu să devii mult mai mult decât ai experimentat deja!” Louise Hay

Recunoştinţa transformă lucrurile simple în lucruri sacre. Recunoştinţa ne dă mai mult şi atunci când avem mai puţin decât ne dorim. Multiplică-ţi bogăţia spirituală şi emoţională acum, nu mai aştepta; este ceva ce poţi face oricând, oricum, în orice situaţie te afli.

Starea de recunostinta nu permite emotiilor negative sa-si faca loc in sufletul nostru. Cand suntem recunoscatori, in sufletul nostru se instaleaza o stare de liniste, de impacare, de acceptare, ceea ce face imposibila nasterea emotiilor negative.

Recunostinta diminueaza puterea ego-ului pentru ca un om recunoscator nu simte nevoia de afirmare, de control, de a poseda cat mai multe lucruri materiale.

În zilele noastre, calităţi precum recunoştinţa par să aparţină unei alte ere – vremurilor mai simple, atunci când totul se desfăşura lin şi exista timp pentru a aprecia totul. În această calitate minunată – care este recunoştinţa -, ce ne evocă o stare de blândeţe şi blajinitate, se află ascunsă o forţă şi o putere colosală, care ne poate transforma radical modul în care privim viaţa.

Imagine similară

Lectii despre recunostinta care iti vor schimba viata

Nu ai nevoie de mai mult decat ai deja.

Acest lucru nu este valabil in cazul celor care nu au minimul necesar pentru existenta, desigur, cum ar fi mancare, adapost, sau apa curata, insa, daca acum citesti acest articol de pe un smart phone sau computer, inseamna ca ai o viata mai buna decat multe alte miliarde de oameni. Ai tot ce iti trebuie. Nu ai nevoie de mai mult. Sigur ca poti tinde spre mai mult, dar nu ai nevoie de mai mult.

Fii prezent pentru a fii recunoscator.

Nu poti fi recunoscator pentru oamenii din viata ta si pentru ceea ce ai daca nu traiesti prezentul. Binecuvantarile incep cu aerul pe care il respiri chiar acum. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa fii recunoscator pentru acest moment din viata ta.

Recunostinta este forma cea mai profunda de apreciere.

Sa fii recunoscator pentru oamenii din viata ta este darul cel mai de pret, lauda cea mai mare pe care le-o poti oferi. Pot fi si oameni cu care nu te vei mai intalni niciodata in viata si nu este nicio problema daca se intampla asta. Poti fi recunoscator pentru simplul fapt ca i-ai intalnit.

Imagini pentru regra dos terços

 

Cu cat esti mai recunoscator, cu atat atragi mai multe lucruri bune.

Cand simti recunostinta pentru tot ce ai, vei atrage mai multe lucruri bune si mai multi oameni buni. Mustele trag mai mult la miere decat la otet, nu-i asa?

Cand esti recunoscator esti fericit.

Si totusi a fi fericit nu inseamna intotdeauna a fi recunoscator. Cand esti recunoscator te simt cu adevarat fericit. Cand esti recunoscator pentru ce ai in viata, fericirea vine in mod firesc.

Recunostinta te obliga sa ierti.

Nu conteaza cat de mult ai suferit din cauza unei persoane, invatam cate putin despre noi insine si despre lume de la fiecare persoana care intra in viata noastra, si pentru acest lucru, ar trebui sa fim recunoscatori.

Citate despre recunostinta

“Dumnezeu ti-a daruit 86.400 de secunde azi. Ai folosit vreuna pentru a spune multumesc?” –  William A. Ward

“Recunostinta este memoria inimii.” – Balzac

“Este un intelept acela care nu tanjeste după ce nu are, ci se bucura de ceea ce are.” – Epictet

“Fii recunoscator pentru tot ce ai si vei avea mai mult. Daca te concentrezi pe ce nu ai, nu vei avea niciodata destul.” – Oprah Winfrey

Imagine similară

“Nu putem calatori spre fericire, nu o putem poseda, castiga, purta sau consuma. Fericirea este experienta spirituala de a trai fiecare clipa cu iubire, gratie si recunostința.” – Denis Waitley

“Recunostinta este o virtute a sufletelor nobile.” – Esop

“Recunostinta este abilitatea de a experimenta viata ca un dar. Te elibereaza din inchisoarea preocuparii de sine.” –  John Ortberg

“Daca vrei sa-ti transformi viata, încearca sa fii recunoscator mereu. Vei avea o viata complet noua.” – Gerald Good

“Fericit cel ce nu asteapta recunostinta, acela nu va avea nici o dezamagire.” – Anonim

“Recunostinta este calea directa spre Dumnezeu si ingeri. Daca avem rabdare, oricat de maniosi si suparati ne simtim, putem gasi ceva pentru care sa fim recunoscatori. Cu cat mai mult cautam recunostinta, cu atat ingerii ne vor da mai multe motive sa fim recunoscatori si fericiti în viata.” – Terry Lynn Taylor

“Recunostinta este atunci cand amintirile sunt pastrate in inima si nu in minte.” – Sam N. Hampton

“Cand devii constient de binele de care ai parte in viata ta pui piatra de temelie pentru abundenta.” – Eckhart Tolle

“Exprima-ti recunostinta pentru un lucru bine facut. Oameni dau rezultate extraordinare cand se simt apreciati.” – Bruce Hyland

“In viata noastra de zi cu zi trebuie sa ne dam seama ca nu fericirea ne face recunoscatori, ci recunostinta ne face fericiti.” – Albert Clarke

“Recunostinta nu este doar cea mai importanta dintre virtuti, ci si parintele tuturor celorlalte.”- Marcus Tullius Cicero

“Recunostinta este bogatie; nemulțumirea, saracie.” – Doris Day

Imagine similară

“Nu exista diferenţa mai mare intre oameni ca aceea dintre oamenii recunoscatori si cei nerecunoscatori.” – R.H. Blyth

“In inima recunoscatoare va fi vara mereu.” – Celia Thaxter

“Recunostinta da sens trecutului, aduce pace zilei de azi si creeaza viziunea pentru maine.” – Melody Beattie

“Nu se cuvine ca dupa ce-ai avut parte de o binefacere, sa nu-ti arati recunostinta.” – Seneca

“Nimic nu este mai onorabil decat o inima recunoscatoare.” – Seneca

Imagine similară

“Recunostinta e, inainte de toate, o datorie catre tine.” – Nicolae Iorga

“A spune multumesc inseamna mai mult decât doar bune maniere. Inseamna o buna spiritualitate.” – Alfred Painter

“Recunostinta este cheia unei vieti fericite pe care o tinem in mainile noastre, pentru ca, daca nu suntem recunoscatori, atunci indiferent cat de mult am avea, nu vom fi fericiți – deoarece intotdeauna vom dori sa avem altceva sau ceva mai bun.” – David Steindl-Rast

“Recunostinta este cea mai umila dintre virturti, iar nerecunostinta, cel mai rau viciu.” – Thomas Fuller

“Cine nu multumeste pentru putin, nu va multumi nici pentru mult.” – proverb estonian.

 

Surse: https://viataverdeviu.ro/lectii-recunostinta

https://drumuricatretine.wordpress.com/2013/01/07/recunostinta-un-dar-ce-creste-pe-masura-ce-il-daruiesti/

http://a-man-apart.com/27-de-citate-despre-recunostinta/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s