Siropul de roşcove împotriva obezităţii

 

 

Utilizarea plantei de roșcove datează încă de pe vremea civilizaţiei mesopotamiene. Păstăile de roşcove au fost folosite pentru a prepara în special sucuri şi dulciuri fiind foarte apreciate datorită utilizării lor multiple.

 

Imagine similară

 

 

Unele studii sugerează că roşcovele poate fi util în tratarea diareei la copii. În studii clinice guma din păstaia de roşcove a  arătat o reducere semnificativă a răspunsului şi a indexului glicemic la subiecţi cu diabet de tip II în urma consumului unei hrane cu index glicemic ridicat. Guma s-a arătat, de asemenea, a fi eficientă în controlul hiperlipidemiei şi un util adjuvant dietetic pentru controlul nivelelor ridicate de colesterol plasmatic la adulţi şi a nivelelor de LDL colesterol la copii şi adolescenţi cu nivele plasmatice ridicate de LDL colesterol. Roşcovele se dovedeşte un element promiţător pentru sănătate cu efecte evaluate în studii precum efecte pozitive la nivel gastrointestinal, efect antioxidant, antidiareic şi efect un pozitiv în controlul greutăţii.

 

Imagini pentru syrup carob

 

 

Roscova contine aproximativ 40-50% zahar, care consta in zaharoza (pana la 26%), fructoza (pana la 13%), xyloza, maltoza si glucoza. De asemenea, contine proteine, aminoacizi, amidon, oligoelemente etc. Semintele contin proteine, grasimi (in principal acizi de tip oleinic, linoleic si palmitic), fitohormoni, tanin si guma de karuba. Roscovele sunt bogate in tanini care inhiba enzimele digestive si inactiveaza bacteriile coli. Acesta este si motivul pentru care specialistii sustin ca, de exemplu, pentru preventia imbolnavirilor cu bacteria enterohemoragica E.coli este recomandata o dieta din care sa nu lipseasca roscovele. De asemenea, consumul constant de roscove sustine dezvoltarea unei flore benefice de bacterii intestinale. Deoarece are un efect calmant asupra stomacului si mucoaselor intestinale, sunt recomandate pentru a atenua starile de greata si a trata diareea. Roscovele reprezinta o bogata sursa de vitamine si minerale (in special de calciu). Se spune ca revitalizeaza asemenea cafelei, fara a avea insa efectele secundare ale acesteia.Toate acestea fac ca roşcovele să fie utile în lupta cu obezitatea.

Taninii conţinuţi inhibă enzimele digestive, inactivează bacteriile Coli şi susţin flora intestinală binefăcătoare.
De asemenea, roşcova reglează activitatea stomacului şi protejează mucoasele intestinale, fapt care o indică în stările de diaree şi greaţă.

Ceaiul din fructele de roșcove este foarte benefic, mai ales împotriva răcelii.

 

Imagini pentru carob syrup

 

 

Reglează metabolismul

Sunt excelente pentru a fi consumate ca atare, dar şi sub alte forme. Spre exemplu, extractul de păstaie de roşcov este folosit ca mirodenie în producţia unei game largi alimentare. Siropul de roşcove este indicat în mai multe afecţiuni şi simptome: greaţă, diaree, alergie, tuse, balonare, anemie, tahicardie, lipsă de apetit sexual, nivel de colesterol mărit, dar şi pentru efectele antibacterian, antioxidant şi antipoliomielitic. Cea mai mare calitate a siropului este că reglează metabolismul şi ajută la scăderea în greutate. Pentru aceasta are efecte benefice dacă este administrat în cure de 8-12 săptămâni, câte o lingură înaintea meselor principale.

 

Imagini pentru syrup carob

 

Beneficii: 

  • este o sursă foarte bogată de proteine vegetale (4.6 g proteine la 100 g pudră roșcove), de calciu, potasiu, cupru, fier, magneziu, vitamina B6, fosfor și minerale
  • reglează digestia și glicemia, reduce nivelul colesterolului
  • are efect anti-viral, anti-oxidant, anti-alergic, antiseptic, antibacterian
  • nu conține grăsimi saturate
  • are efect calmant asupra stomacului și mucoaselor intestinale
  • ușurează greața
  • conține „tanini” care inhibă enzimele digestive, luptă împotriv bacteriilor și dezvoltă o floră debacterii intestinale binefăcătoare
  • nu crează dependență
  • poate fi consumată de către persoanele cu probleme ale tenului și pielii, cât și persoanele care suferă de alergii
  • aliment sănătos pentru copii

 

Imagini pentru syrup carob

 

Surse:https://jurnalul.antena3.ro/viata-sanatoasa/terapii-complementare/roscovele-combat-bacteria-e-coli-583671.html

http://taifasuri.ro/taifasuri/farmacie-verde/5097-siropul-de-roscove-lupta-cu-obezitatea-nr331-sapt28-iul-03-aug-2011

https://www.shineinsideout.com/2013/04/totul-despre-roscove.html

 

Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ceai de roscove,cafea din roscove,faina de roscove,ciocolata cu roscove,pudra de roscove,sirop de roscove,sos balsamic cu sirop de roscove

 

Ceai de roscove *BIO 500grCarofee inlocuitor cafea *BIO 350grFaina de roscove *BIO 350mlSirop de roscove *BIO 350 ml

Ciocolata neagra cu roscove fara zahar 45grCiocolata cu roscove fara zahar 45gr

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s