Supă din conopidă și caju

 

 

Imagini pentru Cauliflower-Cashew Soup with Crispy Buckwheat

 

Faceți clic pe textul subliniat de mai jos pentru a cumpăra ingrediente!

 

INGREDIENTE

½ ceașcă ulei de măsline extra virgin
4 conopide mari, felii subțiri
2 caței de usturoi, felii subțiri
2 frunze de dafin
2 lingurițe frunze proaspete de cimbru
sare
½ ceașcă vin alb sec
1 conopidă,tăiată în buchețele mici
¼ linguriță piper de cayenne
¾ ceașcă plus 2 linguri caju
6 cupe (sau mai mult)zeamă de legume, de preferință preparată de casă
piper negru proaspăt măcinat
2 linguri de crupe de hrișcă
2 lingurițe suc de lămâie proaspătă
½ linguriță paprika

 

Imagini pentru Cauliflower-Cashew Soup with Crispy Buckwheat

 

 

INSTRUCTIUNI DE PREPARARE

Încălziți ¼ cupă de ulei într-o oală mare. Se adaugă ceapa, usturoiul, frunzele de dafin,cimbru și sarea. Gătiți, amestecând ocazional, până când conopida devine translucidă, 6-8 minute.

Adăugați vinul, aduceți la punctul de fierbere și gatiți până când se reduce la jumătate, aproximativ 4 minute. Scoateți ¾ ceașcă de conopidă deoparte; adăugați restul în oală, împreună cu piperul cayenne și ¾ ceașcă de caju, adăugați sare.

Acoperiți vasul, reduceți căldura și gătiți, amestecând ocazional, până când conopida fiartă, iar legumele și-au eliberat toată apa, 20-25 minute (verificați ocazional, reduceți căldura dacă este necesar) .
Adăugați zeama de legume și puneți sare și piper negru. Lăsați să fiarbă, reduceți căldura și acoperiți, timp de 20-25 minute. Scoateți frunzele de dafin. Scoateți supa de la căldură și lăsați-o să se răcească ușor.

Între timp, încălziți ¼ cană de ulei într-o tigaie,dăugați ¾ cană conopidă,2 linguri caju, hrișca și adăugați puțină sare. Gătiți , amestecând adesea, până când conopida și nucile caju au devenit de culoare aurie și hrișca este rumenită și crocantă, 5-8 minute. Scoateți de la căldură și adăugați sucul de lămâie și boiaua de ardei. Lăsați ușor să se răcească.
Dacă se dorește o  supă fină se pune într-un blender până când devine o cremă netedă. Gustați și dacă este necesar mai adăugați zeamă de legume.

Serviți supa cu amestecul de conopidă și hrișcă prăjită.

Porții: 8 porții

 

Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de masline extra virgin Critida,ulei de masline extra virgin bio Critida,ulei de masline extra virgin Sitia,ulei de masline extra virgin Drop of Gods

 

 

 

Ulei de masline extra virgin Drop of gods 500mlUlei de masline extra virgin *BIO Critida 750ml

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s